Milan Neđić
Hronika jednog ljeta

500.00 RSD

Interesantna zbirka humorističke i na momente satirične poezije koja sagledava leto 2020. godine.

Na zalihama

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

58

Povez:

Meki

Pismo:

Ćirilica

Godina izdanja:

2020.

Kategorije: , Šifra proizvoda: 978-86-80558-21-9 Oznake:

Opis

Iz predgovora

Koliko usnulih gusala ostavljenih potonjim generacijama i obešenih o sećanja visi u svakodnevici naših dnevnih soba? Natopljene sećanjima prošlih događaja iskovanih u desetercu, one čekaju neke nove Milutinoviće, Dobričanine, Starce Radoše i Koprivice. Milan Neđić Hronika jednog ljeta

Nad rukovetima Milana Neđića, pronicljivog ostvarenja bosanskih livada, u meni se budi nepogrešivi osećaj koji nedvosmisleno upućuje na nekog novog Leku Mastilovića.

Kao i u svim nedaćama koje su se nadvijale nad naš napaćeni goloruki srpski narod, slava dragom Bogu, pa su se uvek među nama nalazili i talentovani pripovedači koji su uspevali da viđeno ili čuto pretoče u reči, koje će ostati kao spomenici budućim pokoljenjima. U knjizi pred vama autor svojim nesumljivim talentom kao gudalom prevlači preko žičane svakodnevnice naše tmurne sadašnjosti u kojoj nas eto zadesi i zadnja (a sigurno ne i poslednja) nedaća – nevidljivi neprijatelj, sićušan virus kojem struka nadede naziv Kovid-19.

U njegovom gustom tkanju svaka pesma je utkana u hronologiju minulog leta u kome su falange nevidljivih neprijatelja u smrtonosnim talasima kidisale na našu otadžbinu.

Uklesujući svoje misli u najfiniji filigran srpske epike – deseterac, autor Neđić svojim istančanim i urođenim osećajem za dobro i zlo, izdvaja žito od kukolja i kao iskusni vunovlačar raspreda nove srpske junake, koje je iznedrila još jedna u nizu slavnih srpskih bitaka na čelu sa najvećim junakom novije srpske istorije – predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Milan Neđić je napisao i zbirku kratkih priča o kojoj se možete informisati ovde.

Naša izdanja možete pogledati u našoj online knjižari.

Od istog autora …