Tiraž rasprodat

Miroslav Nešić, Sandra Radenović
Život kroz sport

Knjiga „Život kroz sport“, zajedničko delo iz pera novinara Radio Beograda Miroslava Nešića i sociološkinje Sandre Radenović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, nastala je na osnovu kultne emisije „Sportski spomenar“, koju Miroslav Nešić priprema i vodi na talasima Radio Beograda.

Format:

B5, 24 cm

Broj strana:

250

Povez:

Tvrdi

Pismo:

Latinica

Godina izdanja:

2016.

Kategorije: , Oznake:

Opis

Miroslav Nešić je kroz svoje emisije zabeležio neke od događaja iz života osamdesetosmoro nekadašnjih sportskih asova. Ove pojave i događaje je kroz prizmu sociologije objasnila docent dr Sandra Radenović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, pa tako knjiga „Život kroz sport“ predstavlja svojevrsnu sociološku studiju našeg društva u poslednjih osamdesetak godina.

Miroslav Nešić je kao dugogodišnji sportski novinar imao prilike da razgovara sa brojnim velikanima jugoslovenskog sporta. Obimna arhivska građa koji je imao na raspolaganju pomogla je da artikuliše jedan specifičan pogled na život i da kroz citate velikih sportista postavi svojevrsnu vertikalu koja bi nam mogla poslužiti kao kompas u današnje vreme. Sandra Radenović je tu vertikalu dopunila sociološkom kontekstualizacijom.

Odabirom poglavlja, Nešić i Radenović su pokušali da proniknu u gradivno tkivo sportskih velikana sa željom da na taj način otkrijemo šta je te ljude činilo i čini velikim – ne samo sportistima već i velikim ljudima.

Izdavač ovog dela je IP Prosveta, a nama je bila čast da učestvujemo u punom tehničkom kapacitetu.

Svoj primerak možete poručiti ovde