Tiraž rasprodat

Katarina Perović Bošnjaković
Pišem da ne zaboravim

Mada joj je ovo prvenac u smislu objavljivanja, autorka nam već prvim stihovima stavlja do znanja da se u njoj krije pesnik iskusan u stihu, snažan u lirici, jasan u izrazu.

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

110

Povez:

Meki

Pismo:

Latinica

Godina izdanja:

2016.

Kategorije: , Oznake:

Opis

Zbirka pesama Katarine Perović Bošnjaković donosi nam mešavinu lirske i refleksivne poezije. U refleksivnim pesmama autorka ne odstupa od veoma ličnog doživljaja sveta i svog mesta u njemu, čime se granica između lirike i refleksije čini još manjom. Lirske pak, ne pokušavaju da sakriju veoma ličan i duboko emotivan odnos prema temi. Ipak, autorka izlazi iz lične sfere odabirom tema o kojima peva, pronalazeći univerzalni kod koji rezonira kod čitaoca.

Katarina Perović Bošnjaković , rođena 19.07.1978 u mjestu Cer kod Zvornika gde je pohađala osnovnu školu. U dvanaestoj godini se seli za Švajcarsku, u italijanski kanton Tićino i tu završava višu ekonomsku školu. Trenutno živi i radi u Cirihu. Udata u Mionicu kod Valjeva – Srbija i od 2011-te godine je majka jednoga dečaka. Piše poeziju i prozu od malih nogu. Član je Udruženja Srpskih pisaca Švajcarske od 2017. godine i član literarnog kluba Desanka Maksimović od 2018. godine

Izdanja:

– Knjiga poezije, “Pišem da ne zaboravim” u izdanju IBN iz Beograda

– Priče za decu, “Deda Zmaj i deca” u izdnju Kreativne Radionice Balkan iz Beograda.

Priče za decu potpisuje kao Kata Moon (Mun) da bi ih razlikovala od ostalih dela za odrasle na kojima radi.