Mira Vučetić
Naslov je precenjen

Ako Vam ne smeta in your face pristup, bez šećerne vodice ili nekog slatkog pakovanja – onda je ovo knjiga za Vas. Ako Vam, pak, takav pristup smeta – onda je ovo i dalje kniga za Vas.

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

194

Povez:

Meki

Pismo:

Latinica

Godina izdanja:

2021.

Kategorije: , Šifra proizvoda: 978-86-80558-22-6 Oznake:

Opis

Mira Vučetić Naslov je precenjen

Vrcav humor, uvek na boljoj strani ironije, glavna je odlika ove zbirke kratkih priča. Ako Vam ne smeta in your face pristup, bez šećerne vodice ili nekog slatkog pakovanja – onda je ovo knjiga za Vas. Ako Vam, pak, takav pristup smeta – onda je ovo i dalje kniga za Vas. Sa autorkom ćete se raspravljati, možda i svađati. Izvesno će Vas na momente izbacivati iz takta. Izvesno je i da će Vas naterati da neke istine koje skoro pa dogmatski smatrate svetim sagledate iz drugog ugla, ugla gledanja koji ni u košmarima niste očekivali. Svakako će Vas podstaći na razmišljanje.

Teme koje Mira Vučetić bira su na prvom mestu životne. Stvarno životne, a ne kao “romantična komedija sa Hju Grantom i Dženifer Aniston” životne. Poput neke stroge ali pravične razredne u osnovnoj školi koja unapred zna i pitanje i odgovor, Mira Vučetić će na većinu Vaših pitanja odgovoriti nekoliko pasusa niže. Taman kad prestanete da grmite na njenu raniju tvrdnju.

Ipak, najveći problem je u tome što je Mira Vučetić naoružana podacima i činjenicama. Ma kakav bio naš inicijalni emotivni odgovor, pristojan svet se sa činjenicama ne raspravlja. Stoga savet: Ako Vam na prvu loptu ne prija – ne znači da je loše za Vas. Ni riblje ulje niste voleli kao dete, možda ste čak i imali fiziološku reakciju – pa je dobro za Vas.

Više o knjizi možete saznati ovde, dok o naša izdanja možete pogledati u našoj online knjižari.