Mira Vučetić
Naslov je precenjen

Ako Vam ne smeta in your face pristup, bez šećerne vodice ili nekog slatkog pakovanja – onda je ovo knjiga za Vas. Ako Vam, pak, takav pristup smeta – onda je ovo i dalje kniga za Vas.

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

194

Povez:

Meki

Pismo:

Latinica

Godina izdanja:

2021.

Categories: , SKU: 123 Tags:

Opis

Vrcav humor, uvek na boljoj strani ironije, glavna je odlika ove zbirke kratkih priča. Ako Vam ne smeta in your face pristup, bez šećerne vodice ili nekog slatkog pakovanja – onda je ovo knjiga za Vas. Ako Vam, pak, takav pristup smeta – onda je ovo i dalje kniga za Vas. Sa autorkom ćete se raspravljati, možda i svađati. Izvesno će Vas na momente izbacivati iz takta. Izvesno je i da će Vas naterati da neke istine koje skoro pa dogmatski smatrate svetim sagledate iz drugog ugla, ugla gledanja koji ni u košmarima niste očekivali. Svakako će Vas podstaći na razmišljanje.

Teme koje Mira Vučetić bira su na prvom mestu životne. Stvarno životne, a ne kao „romantična komedija sa Hju Grantom i Dženifer Aniston“ životne. Poput neke stroge ali pravične razredne u osnovnoj školi koja unapred zna i pitanje i odgovor, Mira Vučetić će na većinu Vaših pitanja odgovoriti nekoliko pasusa niže. Taman kad prestanete da grmite na njenu raniju tvrdnju.

Ipak, najveći problem je u tome što je Mira Vučetić naoružana podacima i činjenicama. Ma kakav bio naš inicijalni emotivni odgovor, pristojan svet se sa činjenicama ne raspravlja. Stoga savet: Ako Vam na prvu loptu ne prija – ne znači da je loše za Vas. Ni riblje ulje niste voleli kao dete, možda ste čak i imali fiziološku reakciju – pa je dobro za Vas.

Više o knjizi možete saznati ovde, dok o naša izdanja možete pogledati u našoj online knjižari.