Dve strane advokature
Zbirka priča

699.00 RSD

Cilj ove zbirke je da kroz priče različitih advokata zakoračimo u unutrašnji svet te branše kroz žive primere iz prakse.

Na zalihama

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

150

Povez:

Meki

Pismo:

Ćirilica

Godina izdanja:

2024.

Kategorija: Šifra proizvoda: 978-86-80558-39-4 Oznaka:

Opis

Dve strane advokature

Dve strane advokature

Advokatura je zasigurno jedno od najdinamičnijih zanimanja na svetu. To je jedna stara profesija, koja postoji još od antičkih vremena, i koja će postojati dok god čovek bude postojao.

Cilj ove knjige je da otkrije ljudima jedan delić, odškrine ljudima potpalublje kako danas advokat u Srbiji radi, da pokaže kroz žive zanimljive primere iz lične prakse gde se prelamaju objektivno i subjektivno, sreća i nesreća, gde se dolazi do lica i naličja iste medalje – advokatske.

Knjiga je namenjena pre svega mladim advokatima, kao i budućim advokatima i studentima prava. Može im pružiti dragoceno tuđe iskustvo, iskustvo koje retko gde mogu zaista pročitati, do sada.

Knjiga može biti privlačna i širem auditorijumu, da vidi kakav je to uopšte advokatski posao, konkretno, živo, ogoljeno. Da nije advokat samo „tašna i mašna” i poneka „umetnina” kancelarijska. Tu je znoj, tu je trčanje, tu je molјenje. Nažalost, advokat je sluga svih, al’ gospodar prava.

Rade Knežević,
advokat, koautor i priređivač dela

 

Uz ovo delo možete pogledati i druga dela koja smo objavili ovde

Ukoliko želite, možete pogledati i naš podkast “Razgovori sa piscima” ovde