Zlata Radomirović
Ruža i druge priče

990.00 RSD

Zbirka pripovedaka sadrži sedamnaest priča o različitim situacijama u kojima se može naći žena, o njenoj samosvesti, njenim razmišljanjima i odlukama koje donosi.

Na zalihama

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

146

Povez:

Meki

Pismo:

Latinica

Godina izdanja:

2023.

Kategorije: , , Šifra proizvoda: 978-86-80558-34-9 Oznake:

Opis

Zlata Radomirović  Ruža i druge priče

Zlata Radomirović – Ruža i druge priče

Zbirka pripovedaka sadrži sedamnaest priča o različitim situacijama u kojima se može naći žena, o njenoj samosvesti, njenim razmišljanjima i odlukama koje donosi.

Kroz sve priče provejava žensko prijateljstvo te uloga i položaj žene, najpre kao ćerke, potom majke, bračnog partnera i moguće ljubavnice. Kako sve te uloge pomiriti sa ulogom zaposlene žene i čemu dati prioritet? Koji su viši ciljevi? Kakve odluke doneti u okolnostima u kojim se ona nađe i kako te ciljeve usaglasiti sa njenim željama?

Kao što je Fridrih Bakman u svojoj knjizi „Brit Mari je bila ovde“ rekao – Čovek ne bira okolnosti, ali bira postupke. Pitala se da li nas izbori ili okolnosti  čine ljudima kakvi postanemo. Pitala se šta je zahtevnije; biti osoba koja skače ili osoba koja se prepušta? Pitala se koliko prostora osoba u nekim godinama ima da se promeni? Koje ljude tek treba da sretne i šta će u njoj videti? A šta će ona zbog njih videti u sebi?

U pričama, žena odluke donosi u ime ljubavi. Ljubav je suština njenog bića i onda kada nesvesno greši ili bude ponesena trenutkom. Ta mrva neočekivane erotike u pričama je nagoveštaj njene strasti i snage da istraje na svom putu u ime ljubavi.

Već prva priča nameće nam razmišljanje da li se prepustiti okolnostima, nešto novo doživeti, biti hrabar i prepustiti se ili biti hrabar i doneti odluku u ime ljubavi? Koja je odluka ispravna i prava? U svakoj priči prisutna su razmišljanja kako odlučiti, da li ići „srcem ili glavom“? Dihotomija srca i glave prisutna je oduvek i, reklo bi se, zauvek. U ovoj zbirci ćete pronaći jedan od mogućih odgovora, uz neizbežno poređenje sa sopstvenim rešenjem ove stare dileme.

Fotografije sa promocije