Vero
Ledeni anđeo

999.00 RSD

Do trenutka u kome je upoznajemo Sanes je dete dobrostojećih roditelja, ušuškana u bezbednost internata. Mada toga nije svesna, moraće da odraste jako brzo i uči šta svet zapravo jeste u hodu, bez prava na greške.

Na zalihama

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

274

Povez:

Tvrdi

Pismo:

Latinica

Godina izdanja:

2022.

Kategorije: , , , Šifra proizvoda: 978-86-80558-27-1 Oznake:

Opis

Vero – Ledeni anđeo

Vero – Ledeni anđeo

Pred nama je uzbudljiva priča o mladoj devojci koja se po povratku iz internata, možda i po prvi put u životu, suočava sa realnim svetom. Do trenutka u kome je upoznajemo Sanes je dete dobrostojećih roditelja, ušuškana u bezbednost internata. Internati su mesta na kojima je struktura jasna, a pravila unapred poznata, kao i posledice ukoliko se pravila prekrše. Svet koji će zateći po povratku kući je sve osim toga. Mada toga nije svesna, moraće da odraste jako brzo i uči šta svet zapravo jeste u hodu, bez prava na greške.

Pred njom stoje porodična dvoličnost i intrige visokog društva, mreža starih i poželjnih (možda i nametnutih) prijateljstava iza kojih vrebaju različiti interesi, igre moći, ali i strast koja je neizbežni pratilac mladosti.  A tu je i sudbina.

Želja da žanrovski odredimo ovaj roman dovela nas je pred pitanje: Da li je ovo ljubavna priča zadenuta u triler, ili triler zaodenut u ljubavnu priču?

Tempo pripovedanja je veoma dinamičan, dok su opisi jasni i veoma asocijativni. Vešto se poigravajući sa našom maštom, autorka nas vodi u carstvo brojnih i brzih intriga protkanih suptilnom erotikom. Junakinja, to je sigurno, nema životno iskustvo, ali ni pomagača koji bi joj se našao pri ruci koji bi joj pomogli u snalažnju kroz događaje za koje nije spremna. Pa ipak, snagom karaktera, često koristeći i svoje vrline i svoje mane, junakinja ide dalje, korak po korak.

Iako nas kroz ceo tok radnje prati napetost, pa i strepnja šta će dalje biti, centralno mesto ipak zauzima emotivno biće junakinje jer se često i u odlučivanju vodi srcem radije nego razumom.

I to je to. Ovo je priča junakinje Sanes. Vero nam priča o svojoj junakinji, dok nam sva druga pitanja koja se otvaraju tokom radnje, kao što su pitanja morala, prezentovane slike i realnosti porodice uspešnih ljudi, međuljudski odnosi u visokom društvu i tako dalje,  autorka radije pokazuje izbegavajući svoj sud, čime nam ujedno pruža priliku da se prema tim pitanjima odredimo sami. Već i sam način na koji Sanes oslovljava svoje roditelje, “otac” i “mama” jasno upućuju na pravac kojim će se junakinja kretati.

Mada na momente i sam deluje kao pokretačka sila, njen “Ledeni” je zapravo inicijalna kapisla, bljesak koji će u Sanes probuditi snage kojih ni sama nije bila svesna. Probudivši ženu u devojci, pokrenuo je njeno putovanje do same sebe.

Iz romana:

…Napokon sam stigla kući, i to posle toliko godina života po internatu.Vrata mi je otvorio jedan lep, zavodljiv muškarac. Pružio mi je ruku da izađem. Kako je samo hladan, kao led. Prihvatila sam je i u tom trenutku udar struje je prošao kroz celo moje telo. Bio je kao grom iz vedrog neba, jak i emotivan. Brzo sam se pribrala i izašla elegantno klizeći iz kola poput prave princeze. Ne shvatajući šta mi se to desilo, nasmejala sam se samoj sebi…

…Ledeno me je odmerio od glave do pete i unazad. Kako je samo drzak. Osećala sam se kao da stojim gola pred njim, tako me je bezobrazno skidao pogledom…

…Okrenula sam se i srela sam se sa plavim ledenim pogledom, oči u oči. Bio je to prelep, mlad i veoma zgodan muškarac… ledeni andjeo

Kupovina: ledeni andjeo

Kupovina u Srbiji je predviđena preko naše knjižare. Ukoliko želite da ovu knjigu poručite iz inostranstva, molimo Vas da to učinite ovde.

Naša izdanja možete pogledati u našoj online knjižari. Vero Ledeni anđeo

Pogledajte trejler

Promocija knjige