Prelom teksta i priprema za štampu

Prelom teksta deluje kao jednostavna stvar. Na kraju krajeva, kliknete na jednu od ikonica u wordu i eto, tekst je prelomljen. Ili nije?

Svaki je tekst prvenstveno namenjen čitanju. Koliko puta Vam se dogodilo da čitajući nešto osetite umor posle samo nekoliko redova? Ili da vidite nešto što prelepo izgleda, ali Vam je čitanje mučno? Problem je u tome što neki grafički dizajneri neretko zaborave da taj tekst neko mora da čita, da to nije samo vizuelno-grafički element onoga što su stvorili. Postoje pravila organizacije teksta kojima se omogućava da korisnik čita dati tekst bez prevelikog umaranja. Od izbora fontova preko organizacije redova i pasusa pa sve do konačnog izgleda prelomljenog teksta postoje koraci kojima se omogućava prijatan grafički izgled koji ne remeti čitanje.

Priprema za štampu odnosi se na onaj deo posla koji će obezbediti da ono što vidite na monitoru ili papiru zaista i izađe iz štampe u željenom obliku. Računari, na kojima se obavlja najveći deo posla, ne funkcionišu na isti način kao štamparske mašine. Ono što vidite na ekranu, verovatno neće isto izgledati kao odštampani materijal. Takođe, sama tehnologija štampe ima svoja pravila po kojima se mora raditi priprema. Ukoliko se ispune ovi preduslovi konačan proizvod biće zadovoljavajućeg kvaliteta, a za to su potrebni znanje i iskustvo.

IBN Studio za grafički dizajn i druge usluge obavljaće ove poslove za Vas, brzo, kvalitetno i povoljno.

Sedište

Sastanci sa klijentima zakazuju se u štampariji.

Digitalna štamparija

Sastanci sa klijentima zakazuju se u štampariji.