Tiraž rasprodat

Svetlana Ristić
Kao što to samo sudbina zna

Poštovani prijatelji,

Čast nam je da objavimo da je izašao novi roman Svetlane Ristić – “Kao što to samo sudbina zna”. Nakon “Tragova života”, autorka je odlučila da novom naslovu pristupi potpuno drugačije, a da pri tom ne odstupi od sebe.

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

181

Povez:

Tvrdi

Pismo:

Ćirilica

Godina izdanja:

2015.

Kategorije: , Oznake:

Opis

Iz recenzije:

Ako bi bilo nužno svesti novi roman koji je napisala Svetlana Ristić na jednu reč, ta reč bi bila toplina. I zaista, vodeći vešto svoje junake kroz vreme i prostor, kroz teskobe i nedaće zlih vremena ili relativan mir onih lepših dana, autorka ne odustaje od aspekta koji joj je od samog početka u fokusu: ona priča o ljudima. I kada oko njih države nastaju i nestaju, i kada se društveno okruženje oko njih menja, neretko i brže nego što sami mogu da isprate, autorka ostaje verna osnovnom načelu svoje priče – priča o ljudima i njihovim sudbinama.

Istorija, ma kako dosledno preneta, u ovom romanu ima specifičnu funkciju. Ona je okruženje u kome se „dešava sudbina“, stoga ovaj roman ne može biti striktno istorijski, već roman koji ide u red onih romana koji govore o znamentim porodicama. Ono čime se Svetlana Ristić odvaja od davno utemeljene tradicije je brižan, skoro materinski odnos prema likovima. Ta briga je prisutna na svakom koraku ove epopeje, što ne čudi jer likovi u ovom romanu ne utiču na istoriju, oni je ne stvaraju i ne menjaju. Oni trpe njene posledice, posledice koje autorka sa njima preživljava i doživljava. I upravo je to ono što daje snagu ovom romanu.

Mi u IBN Studiju smo imali čast da budemo deo tima koji je učestvovao u objavljivanju ovog romana, ali i da uživamo u njemu već u rukopisu.

Sve informacije u vezi sa naručivanjem ovog sjajnog dela možete dobiti telefonom na 063/761-4803 ili putem e-mail adrese svetlanacecaristic@gmail.com.

Dragi prijatelji,

Čast nam je da Vas obavestimo da je roman Svetlane Cece Ristić „Kao što to samo sudbina zna“ na festivalu „Moje selo u pričama i pesmama“ u organizaciji Društva za narodno prosvećivanje „Svetionik“, proglašen za najbolje autorsko delo. Žiri  su činili: Svetlana Ristić Kao što to samo sudbina zna

  1. Milovan Danojlić, akademik Svetlana Ristić Kao što to samo sudbina zna
  2. Prof. dr Radenko S. Krulj Svetlana Ristić Kao što to samo sudbina zna
  3. Dragutin Paunić Svetlana Ristić Kao što to samo sudbina zna

Više informacija u vezi sa konkursom možete pronaći ovde Svetlana Ristić Kao što to samo sudbina zna

Veoma smo ponosni na činjenicu da ovaj roman pronalazi svoj put do čitalaca, a žestoka konkurencija od preko 200 dela, kao i veoma kompetentan žiri, govore da mnogi u njemu prepoznaju energiju koju je u njega utkala Svetlana Ristić, energiju koju smo i mi osetili radeći na objavljivanju ovog dela. Sasvim smo sigurni da ovde nije kraj, da je putovanje ovog romana tek počelo, i da će reakcije pristizati u vremenu koje je pred nama.

Oni koji su pročitali znaju da radnja romana počinje u Rusiji, ali ne znaju da je ovaj roman pronašao svoj put i do Rusije o kojoj, pored ostalog, govori. Rečeno je da ovaj roman sam pronalazi svoj put. Već je savladao prostor našavši se u „svojoj“ Rusiji, sada moramo biti strpljivi i sačekati da savlada i vreme čime će zauzeti svoje mesto u srpskoj književnosti ranog XXI veka, mesto koje mu, sigurni smo, već sada  pripada.

Sve informacije u vezi sa naručivanjem ovog sjajnog dela možete dobiti telefonom na 063/761-4803 ili putem e-mail adrese svetlanacecaristic@gmail.com.

Naša izdanja možete pogledati u našoj online knjižari.