Malik Imeri
Do prošlosti i natrag

950.00 RSD

Roman Do prošlosti i natrag inspirisan je istinitim događajima i ljudima. Dinamično pripovedanje i dobro kadriranje sećanja daju štivo koje se rado i brzo čita, mada ne spada u lako.

Na zalihama

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

476

Povez:

Meki

Pismo:

Latinica

Godina izdanja:

2018.

Kategorije: , , Šifra proizvoda: 978-86-900322-1-1 Oznake:

Opis

Roman „Do prošlosti i natrag“ predstavlja sećanja na čitav jedan život u vremenima koja su bila sve samo ne dosadna. Od odrastanja na Kosovu, gde se može osetiti duh vremena i sistem složenih odnosa na toj teritoriji, do junakovog vrhunca na visokom političkom mestu i potonjem begstvu u SAD, kroz ova sećanja može se uspostaviti paradigma jednog Jugoslovena (u ovom slučaju turskog porekla).

Junak je neko ko uspeva da se uzdigne od barake u Kosovskoj Mitrovici do doktorata na Sorboni, neko ko odlučuje da se vrati u Jugoslaviju uprkos unosnim ponudama da ostane u belom svetu, ali i neko ko kasnije odlučuje da zauvek napusti ovaj prostor. Možda čitaocu ovaj roman neće odgovoriti na sva pitanja koja ima o tom vremenu, ali će svakako doprineti sticanju žive slike, čemu doprinosti scenični, skoro pa filmski stil pripovedanja.

Roman Do prošlosti i natrag inspirisan je istinitim događajima i ljudima. U knjizi svojih sećanja i razmišljanja autor, u stilu Dostojevskog, Markesa, Moravije i Bukovskog, opisuje vrlo slikovito i iskreno svoje burno, ponekad bizarno, putovanje od reke Sitnice u Kosovskoj Mitrovici, svom rodnom gradu, do reke Sene u Parizu, gradu njegovih najlepših uspomena.

 

Knjižare u kojma je moguće kupiti knjigu:

Srpska književna zadruga, Beograd
Vulkan
Delfi knjižare
Dereta, Beograd
Đunti knjižare, Beograd
Bigz školstvo, Beograd
Bulevar buks, Novi Sad
Danilo Kiš, Subotica
Delodefia, Bački Petrovac
Konan – Đuro Šušnjar, Ruma
Kulturni obrazac, Aranđelovac
Mala velika knjiga, Novi Sad
Moja knjiga, Smederevska Palanka
Most Prometej, Novi Sad
Prima – Mladenovac, Mladenovac
Reči Čačak, Čačak
Salon knjige Til, Jagodina
Solaris, Novi Sad

Naša izdanja možete pogledati u našoj online knjižari.

Malik Imeri: Do prošlosti i natrag

Od istog autora …