Januarska
promo ponuda 1

1,840.00 RSD

IBN knjižara želi da Vam olakša izbor štiva za najduži mesec. Uz sjajan triler Saše Granžana “Beograd: poslednja opcija” možete naručiti i “Organske visove” za samo jedan dinar više.

Na zalihama

Format:

A5, 21 cm

Broj strana:

616 + 176

Povez:

Meki

Pismo:

Latinica / Ćirilica

Kategorije: , , Šifra proizvoda: januar-1 Oznake:

Opis

Beograd poslednja opcija organski visovi

Da najduži mesec brže prođe, počastite se sa dve knjige po ceni jedne: IBN knjižara želi da Vam olakša izbor štiva za januar. Uz sjajan triler Saše Granžana “Beograd: poslednja opcija” možete naručiti i “Organske visove” za samo jedan dinar više.

Saša Granžan – Beograd poslednja opcija

Od autora sjajnih pop/rok pesama, gitariste nekadašnje grupe BIIS, čoveka koji i pored svog hendikepa radi mnoge stvari kojima dokazuje da granice ne postoje, stigao je konačno i roman – Beograd: Poslednja opcija, triler koji se čita u jednom dahu!

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, Aleksandar Popović, sticajem nesrećnih okolnosti i pod velom tajni prinuđen je da napusti porodicu i ovu zemlju.

Trinaest godina kasnije, vraća se kao Filip Mer želeći da investira u farmako-industriju, kao i da ispravi neke nepravde iz prošlosti i obezbedi svome sinu budućnost.

Tada nastaje prava uzbuna u redovima obaveštajnih službi Srbije, Amerike i Rusije.

Šta to Filip Mer zna, šta ih sve zabrinjava i dokle su spremni da idu da bi ga naterali da progovori? Šta je Babuška? Ko je tajanstveni čovek koji ima znanja, snage, mogućnosti i moći da sam krene u borbu za istinu, a protiv svih? Da li je dovoljno moćan da u šaci drži velike igrače?

Ko će koga nadigrati u ovoj priči punoj neočekivanih preokreta, priči u kojoj se prepliću strast, smrt, ljubav, intrige i odanost?

Ivana Nikolić i Ivan Naumovski – Organski visovi

Lagano štivo, pisano sa namerom da čitaocu izmami osmeh. Ako taj osmeh potraje i nakon čitanja ova knjiga je ispunila svoju svrhu.

Davne 2008. godine, Ivan Naumovski napisao je priču i podelio ju je sa svojim prijateljima, kako pravila savremenih tokova nalažu, na poznatoj društvenoj mreži. Pročitavši je, Ivana Nikolić pomislila je da bi mogla da se nadoveže na Ivanovu priču i da napiše nastavak, ali iz druge perspektive, ženske.

Dok su njih dvoje zadavali jedno drugom domaće zadatke, mi smo pratili razvoj priče i čekali…

Nismo morali da nagađamo „da li je?”, „šta li je?”, „hoće li?”, „kada će?”. Konačno smo imali celu sliku! Ali nije moglo da traje beskrajno…

Prošlo je nekoliko godina, u međuvremenu smo odrasli, ili smo barem pokušali da odrastemo, zaboravili smo na još dvoje izgublјenih čiji nastavak avanture smo iščekivali sa nestrplјenjem, kao nekada davno, ali baš davno, crtani film nedelјom u deset ujutru, a Ivana Nikolić i Ivan Naumovski su se setili da su onim dvoma ostali dužni. Ostali su im dužni knjigu.

Kao da treba da lansiramo raketu na Mesec, predali smo se osmišlјavanju plana kako bi trebalo da izgleda knjiga kroz koju bi sve pomenute priče bile puštene među lјude na dobri, stari način.

Pregovori su bili dugi i mučni…

Jedni su odustajali, drugi su se smejali, treći se pitali šta je sa prva dva poglavlјa, četvrti su zakazivali lјubavne sastanke, peti su kasnili, šesti tvrdili da nije potreban lektor kada se piše na maternjem jeziku, sedmi da ne može tekst da se prelama kako piscu padne na pamet…, a autori su zbunjeni ćutali. Dogovorili smo se samo da će biti objavlјeno.

Kada? Kada budemo imali vremena…

Onda je prošlo još nekoliko godina i shvatili smo da ćemo vremena imati sve manje, a i trust mozgova sa prvog radnog sastanka pod nazivom „Neotkriveni delovi Meseca” malo se osuo, pa da se ne bismo još više osuli, raketa je lansirana!

Šta možete očekivati?

Malo gorkog humora, malo gorkog života, mnogo lјudskog nerazumevanja, mnogo lutanja – sve ono što ste i sami makar jednom doživeli.

Pitaćete se zašto biste onda uopšte čitali. Zato što ćete čitajući shvatiti da ona Marija ili onaj Jovan ili ona Milica ili onaj Nemanja, a tek ona Kristina ili onaj Predrag nisu ništa drugo nego ovo dvoje izgublјenih koji su se odrasli igrali, a možda bi bilo bolјe da su popričali kao što to deca rade i shvatićete da niste jedini.

Što se kraja tiče, reći ću samo ovo: na kraju je bilo baš to što mislite. Ni manje ni više.

Ana Čubrilo
Urednik

letnja promo ponuda 1 Beograd poslednja opcija organski visovi