dr Jakov Kišjuhas i Aleksej Kišjuhas
Internati – Svetsko iskustvo brižne zajednice

Sve prestižne škole imaju internate i tu činjenicu ističu kao svoju prednost. Internat im omogućava da budu otvorene prema celini populacije bez obzira na mesto stalnog boravka učenika. Preko internata škola postaje dostupna svakome. Nije škola već je internat taj segment kojim se otvara tržište.

Format:

B5, 24 cm

Broj strana:

245

Povez:

Meki

Pismo:

Ćirilica

Godina izdanja:

2014.

Kategorije: , Oznake:

Opis

Rukopis pod naslovom “Internati – svetsko iskustvo brižne zajednice”, autora Jakova i Alekseja Kišjuhasa, nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada u učeničkom standardu u sistemu obrazovanja i vaspitanja u Srbiji. Prilagođen je široj čitalačkoj publici.

U predgovoru, autori nas uvode u prirodu današnjeg učeničkog standarda, počev od terminološkog značenja i njegove razlike i titulara. Takođe, upućuje i na povezanost škole sa ustanovama za smeštaj i ishranu, kao i njihovo sistematsko, intenzivno i konceptualno delovanje na omladinu sa jasno definisanim ciljem.

Autorskim izborom obuhvaćeni su primeri internata: državnih, privatnih, socijalnih, verskih, međunarodnih, organizovanih samo za devojčice ili dečake, mešoviti, kapaciteta od 20 do 400 učenika, sa standardnom i ekskluzivnom opremom i cenom koja prati nivo ponuda. Obrađeno je trideset internata iz sedamnaest zemalja sveta.

Autor daje „ličnu kartu“ prestižnih škola i oblik smeštaja u njima. Pored ovih podataka, opisuje se život u zajednici, ciljevi i filosofija škole sa internatom, procedura prijema, prostor, objekti i oprema, misija škola, internatski život, ljudski resursi, ukupan troškovnik za godinu dana, učenje, ponuđene grupe nastavnih predmeta i druge bitne informacije koje mogu opredeliti učenika i njegove roditelje za određenu školu.

Više informacija o ovom izdanju možete pronaći na sajtu izdavača ovde